Szombat esti  LÉLEKHANGOLÓ  ♥ ♥ ♥

Tudom, de miért nem csinálom? 

Biztos vagyok benne, hogy többször feltetted magadnak a kérdést. Tudom és még sem csinálom! De vajon miért? Miért játszik velem a gondolatom és nem tudom azt cselekvésre átfordítani?

Az év elején a Vital Soul Esszencia zárt FB csoportomban 30 napon keresztül a résztvevők egy kitartás kihívás programban vettek részt. Végtelenül egyszerű volt a feladat. Egy adott tartalmat kellett elolvasni minden nap, mely a kitartás képesség fejlesztésével volt kapcsolatos. Majd a napi olvasás alatt kapott gondolatokat, felismeréseket leírni. A feladat kb. 15 percet vett igénybe. Közel 53 ember kezdte el a kihívást és kb. 13-15 ember fejezte be. Ez nagyon jól szemlélteti azt, hogy miért csak odáig jutunk el, hogy megfogalmazódik a gondolat, de az esetek nagy többségében nem követi cselekedet.
A példa végtelenül egyszerű feladatból állt és még benne volt az a 15 perc is, mellyel csak „magaddal” kellett volna foglalkozni. Sajnos ez sem megy nagyon sok embernek. Ezek után kérdezem, mit várunk el, ha még arra sem vagyunk képesek, hogy saját magunk fejlődéséért lépéseket tegyünk. 

Tudom, hogy a kitűzött cél motiváló erőként hajt abba az irányba, hogy egy gondolatból cselekedet jöjjön létre. A fenti program esetében nem kimondottan személyes célról volt szó – bár én ezt így teljes mértékben nem mondanám, hogy nem személyes, hiszen egy képesség fejlesztéséről beszélünk, amit mindenki számára szükséges egy magasabb minőségbe emelni, hogy még nagyobb eredményeket érhessünk el és ennek egyik alappillére maga a kitartásunk fejlesztése. A gondolat megjelenésével egyidejűleg megjelennek azok az erők is, melyek ellentétes erőként súgják számodra azokat a gondolatokat, ami a jól megszokott komfortzónádban szeretne tartani, azaz nehogy egyetlen egy lépést is tegyél a célod, irányába, hiszen az ismeretlen út tele van akadályokkal, amivel nem vagy képes szembenézni, megoldani és így tovább jönnek a paradigmák.
Amennyiben a célod olyan szilárd alapokra épül, hogy a megalkotott gondolathoz társult égő vágyad, hited maximálisan jelen van, képes leszel a komfortzónád elhagyva, a cselekedetek irányába elmozdulni. Az elméd tudatos része a racionalitásért felelős, éppen ezért a gondolatokat ebből az irányból fogja megközelíteni. Azonban a tudatalatti részünk az amelyre az érzelmek hatnak, így ha képes vagy az első akadályon átjutni az érzelmek lesznek azok, melyek a cselekvés útjára fognak léptetni.
Addig, amíg elménk tudatos részével kívánunk eljutni A  B-be, semmilyen eredmény nem fog megszületni. Meg kell tanulni a paradigmákat felülírni, mely a folyamatos és következetes munka eredménye lesz, hogy képes legyél a gondolatokból eljutni a cselekvés állapotába. Ez folyamatos, napi szintű „gyakorlással” fejleszthető és kialakítható. Maximális elköteleződésre van szükséged ahhoz, hogy megnyilvánuljanak a kívánt eredmények.

A Vital Soul Esszencia zárt csoportomban elérheted a 30 napos kitartás kihívást. Ajánlom csináld meg „becsületesen!” és nézd meg, hol tartasz jelen pillanatban.
Itt csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/groups/296388464175792/

„Szívvel, Lélekkel, Szeretettel
a TE testi, lelki egészségedért!”