négy elem meditáció

FÖLD, LEVEGŐ,TŰZ és VÍZ

Egyensúlyod megteremtésére csak TE MAG-ad vagy képes! Figyelj gondolataidra, a testedre. Élj harmóniában a természettel!

Minden nap szánj 10 percet az elcsendesedésre!

Négy Elem Meditáció:

Ülj egyenes háttal, kényelmesen. Ne tedd keresztbe lábaidat és kezedet sem. Csukd be szemeidet. Vegyél egy mély levegőt, majd gondolatban a koronacsakrádon keresztül fújd ki a levegőt. (természetesen az orrodon fújod ki a levegőt!) A légzést ismételd legalább háromszor. Minden levegő vétellel békét, szeretetet, nyugalmat veszel magadhoz és minden negatív gondolatot, rossz érzést elengeded a kifújt levegővel.

Egy réten találod magad, a rét telis-tele van különböző színű és formájú mezei virágokkal, ahova lefekszel. Széttárod karjaidat és hallod Isten hírnökeinek a zenéjét, a madarak énekét. Érzed, ahogy Földanya átölel, szinte belesüppedsz a földbe, olyan puha. Esőcseppek áztatják bőrödet, melyet a lágy szellő simogatása szárít fel. Érzed, ahogy a Nap sugarai melegítik testedet. Tökéletes harmóniában vagy mindennel! A természet harmóniája átjár a legkisebb sejtedig hatolva. Szívd magadba a Föld illatát, a Levegő és Víz erejét, a Napsugár melegét. Töltekezz belőle!

Lassan térj vissza a jelenbe! Mozgasd meg ujjaidat, lábadat, majd lassan nyissad ki szemeidet.

Bécs Marianna