Szombat esti  LÉLEKHANGOLÓ  ♥ ♥ ♥

 A „Gyógyító” írás

Ha olvasod a blogomat sokszor találkozhattál már ezzel a gondolatommal. Miért említem folyamatosan és miért bír ilyen jelentőséggel?

Az írás a tudatalattiddal való kommunikáció egyik eszköze, mégpedig egy nagyon látványos és hatásos eszköze. Rengeteg könyvet olvastam, részt vettem több személyiségfejlesztő rendezvényen és az írás – mint eszköz – mindenhol jelen volt.

ÍRJ!  Amikor önmagaddal beszélgetsz le kell írnod a gondolataidat, érzéseidet MINDENT ÍRÁSBA KELL FOGLALNOD. 
Hányszor halottam?! Az egyik fülemen be, a másikon pedig kiment. Egyáltalán nem fogott meg, pedig értelmes, intelligens embernek tartom magam, akkor mi lehet a baj, hogy nem vagyok képes ezt az egyszerű dolgot megcsinálni?
A baj, a berögzött paradigma: Azok a hosszú évek alatt felhalmozódott minták, melyek alapján a mindennapokat éled. Az elmédben tudod, hogy meg kellene csinálni, azonban a cselekedeteidben már nem tükröződik, mert a tudatos elme felülírja – miért írjam le hiszen tudom mi van!? Ezzel az érvvel már meg is győzted magad, felesleges időpocsékolás. 

Ha a tudatosság útjára léptél és azon haladsz, már tudod ez „hamis igazság” 
Az igazság az, hogy írni kell! Írni szükséges akkor, ha valami bánt, ha valamilyen problémád gyökerére szeretnél rátalálni, a megoldáshoz eljutni és írsz akkor is ha valami örömben van részed, egy gondolatod szeretnéd megosztani mással, vagy éppen egy verset írsz, ez is egyfajta megnyilvánulás, melyet írásban teszel meg. 

De térjünk vissza az írás gyógyító jellegére. Amikor kiírod magadból mindazt ami bánt, amire keresed a választ, a megoldást egyfajta felszabadultság érzése tölt el, egy „nagy kő” esik le a szívedről, az érzelmi fogágból kiszabadulsz ezzel az egyetlen egy dologgal. Bármikor tedd meg, amikor úgy érzed szükséged van rá. Az írás másik formája amikor terápiaként alkalmazzuk, célirányosan egy szakember segítségével felépítetten az adott problémához és egyénhez igazítottan, mely segít a gyógyulás során. 
Mindkét formáját alkalmazom és nagyon szeretem. Amikor elkezded az írást és rendszerességet alakítasz ki belőle, olyan információkhoz fogsz jutni, melyek egy-egy helyzet megoldásához kulcsot ad a kezedbe. Persze ehhez folyamatosságra, gondolkodásra, paradigma felülírásra is szükséged lesz.

Amikor elkezdtem az önmegismerés folyamatában az írást és ahogy haladtam előre, rájöttem mennyire fontos és kihagyhatatlan eszköz. Már nem dobom félre, figyelek rá. A mindennapi életemben egy újfajta szemléletre vezetett rá, mely megtanított arra, hogyan kell „mélyre ásni” ahhoz, hogy az elakadások során megtaláljuk a kivezető utat, mely a gyógyulás irányába vezethet.

„Szívvel, Lélekkel, Szeretettel a TE testi, lelki egészségedért!” ? ? ?

Kezdj el dolgozni önmagaddal! A Vital Soul Esszencia zárt csoportomban útmutatást adok, hogyan indulj el önmagad felfedezésére az írás útján.

Itt csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/groups/296388464175792/