boldogság, öröm, mosoly, szeretet,

Kattints a képre, most csatlakozhatsz a boldogság klubhoz!

 

 

„Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik.

De gyakran olyan sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk.” /Helen Keller/

Március hónapja az apró örömök élvezetéről és annak gyakorlásáról fog szólni a Boldogságklub keretén belül. Ízelítőül néhány gondolat, talán Neked is megtetszik.

Mindenki éli a saját kis életét. De vajon milyen életet élünk? Azt, amit megálmodtunk magunknak, vagy azt az életet, amibe a körülmények belekényszerítettek? Nagyon nem mindegy.

Egyáltalán észreveszed, a mindennapokban, mennyi gyönyörűség és apró boldogság rejtőzik?

Dr. Sonja Lyubomirsky boldogságkutatási tanulmányában így ír:

’Nagyon ritkán éljük meg a pillanatot és még ritkábban élvezzük azt. Várjuk, hogy majd eljöjjön a legalkalmasabb pillanat, majd akkor megtesszük. Pedig a boldogságunk kiteljesedéséhez a jelen pillanat megélése nagyon fontos, így tudjuk élvezni életünk minden apró rezzenését és pozitív élményét.’

Az apró örömök élvezete egészségesebbé, boldogabbá, termékenyebbé, segítőkésszé, jókedvűvé varázsolja az embert. A boldogságszintünk fokozásával értelmet nyernek napjaink, tettre késszé válunk, újabb és újabb célokat tűzünk ki magunk elé, melyek megvalósítása is könnyebben fog menni. Szárnyakat kapunk és ilyenkor nincs lehetetlen előttünk. Az örömök mosolyt visznek életünkbe, a nevetés oldja a feszültséget, ellazítja a testünket.

Minden apró öröm, mely boldogságunk egyik forrása, képes szárnyakat adni, így megvalósíthatjuk mind azt, ami bennünk lakozik.

Hogyan tudod gyakorolni? Megosztunk veled néhány egyszerű praktikus tanácsot és gyakorlatot, amit a mindennapok során Te is tudsz alkalmazni. Ráadásul olyan emberek között tölthetsz el pár órát, akik hasonló gondolkodásúak, megbeszéljük a felmerülő problémákat, megoszthatjátok egymás között a gondolataitokat.

Szóval, garantálom Neked, biztosan hasznos ismereteket fogsz szerezni és kellemes társaságban töltheted a délutánod.

Örömmel és szeretettel várlak Téged is!