Szombat esti  LÉLEKHANGOLÓ  ♥ ♥ ♥

A tükör a leghűségesebb társam 5. rész

Szabadulj meg a haragtól és engedd el félelmeidet 2. rész
Mivel az előző részben, már nem maradt idő a félelmekkel kapcsolatos gondolataim kifejtésére, így most folytatom.
Emelkedj felül a félelem érzésén és az eltávolodik tőled.

Ralp Waldo Emerson írta: „Minden helyzetben tedd azt, amitől félsz. Ha azt teszed, amitől félsz, biztos, hogy a félelmed meg fog halni”

Ha körbe nézel a világban és a Te saját világodban is, tele van félelemmel. Eluralkodott a bolygón, az emberek között, háború, bizalmatlanság, mohóság stb. formájában. Gondolataidat a külvilág befolyásoltsága által szándékoznak irányítani és különböző eszközökkel képesek is ezt megtenni, ha nem vagy résen.
A félelem természetes érzelemként is jelen van az életünkben, amikor valami újjal találkozol, nagyban befolyásolja annak jelenlétét. Hogy mekkora az ereje az függ attól, mekkora hatalommal ruházod fel!
A félelmek egyfajta „védelmet” kívánnak adni számodra, óvni akarnak, hisz amikor valami olyannal találkozol, amit még nem tettél, nem próbáltál, az agy egy védekező reakciója lép életbe, mely azt mondja, nem kell neked olyat tenni, amit eddig még nem tettél, maradj nyugton, jó ez így neked. Önigazolást kíván megjeleníteni feléd és korlátozzák az elmédet.

Félelmeid nem azonosak veled, ha nem kapaszkodsz beléjük, elég gyorsan tovább állnak. Az élet millió aspektusában félhetünk mindentől, azonban a szeretet és a félelem között lehetőségünk van a választásra. Nem létezhet egyszerre mind a két érzelem. Ha az egyiket választod, automatikusan kizárod a másik lehetőségét. Tehát a félelmeid jelenléte is a Te választásod! Ha szereted magad az irányítás a kezedben van. Ilyenkor a megjelenő félelem nem azt jelenti, hogy nem szereted magad és nem bízol magadban. A félelem az önbizalomhiányban gyökerezik, de ha magabiztos és erős az önszereteted által az önbizalmad, akkor képes vagy a félelmekkel szembe nézni és azt minél gyorsabban legyőzni. Nem menekülsz, beleállsz a helyzetbe és képes vagy irányítani. Minden tanulható. A bátorság fejleszthető, általa pedig nő az önbecsülésed és az önbizalom is erősödik. Amikor egy folyamatban mindent megteszel annak ellenére, hogy a legegyszerűbb lenne elfutnod, vagy elkerülnöd azt, idővel már „rutinszerű” mechanizmusként fogod kezelni a félelmeket. A félelmeinkkel való szembenézés nem kellemes, de elkerülhetetlen és megkerülhetetlen

Gyakorlat:
Nézz szembe életed különböző területein, melyek a legnagyobb félelmeid. Írd le őket külön – külön területenként, fogalmazz hozzájuk pozitív gondolatokat, tedd fel magadnak a kérdést
Mi lenne ha…..?
Pl. Félsz a megbetegedéstől.
Tedd fel a kérdést és válaszold meg azt.
Mi lenne, ha a gondolataim az egészségem körül forognának?
Egészséges testben sokkal kiegyensúlyozottabb, vidámabb, energikusabb napjaim élem. Egészséges ételekkel, italokkal táplálom testemet. Figyelek arra, hogy ne csak a testem, hanem a lelkem is tápláljam, hogy tiszta gondolataimmal értéket adjak önmagamnak és a körülöttem lévő világnak…..stb.
Fontos az 1/1 jelen idejű megfogalmazás! Használd bármilyen területre amikor megjelenik a félelem az életedben.

“Szívvel, Lélekkel, Szeretettel
a TE testi, lelki egészségedért!”   

Szeretettel várlak a Vital Soul Esszencia zárt Facebook csoportomba!
Itt csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/groups/296388464175792/