Szombat esti  LÉLEKHANGOLÓ  ♥ ♥ ♥

A tükör a leghűségesebb társam 4. rész  –  Szabadulj meg a haragtól és engedd el félelmeidet!

Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz- hallhattad már számtalanszor és ez pontosan így is van. Amire a legtöbb figyelmet fordítod és a legtöbb energiát teszed bele, azt hozod létre.

Ez a „tükröm-tükröm” gyakorlatok negyedik alkalma. Ha olvastad az előző blogokat és ha folyamatosan dolgozol is vele, egyre közelebb kerülhetsz önmagadhoz.
A mai blog a félelmekről, a harag érzéseiről és annak elengedéséről szól. Ahogy dolgozol magaddal és minél mélyebbre „ásol” az elfojtott érzelmek felszínre kerülésével szembe találkozol a harag érzésével, mely akár önmagadra vagy más személyre vonatkoztatva bújik elő.
Lélekhangoló terápiám alkalmazása során az a tapasztalatom, hogy a blokkoldások alkalmával a harag bár jelen van mint negatív rezgés, még sem olyan domináns tényező, mint a félelem érzése. Ahhoz, hogy a haragot el tudd engedni, szükséges a megbocsátást gyakorolnod. Az őszinte, tiszta szívből való megbocsátást. Nem azt, amikor csak kimondod és mantrázod vagy százszor, hogy megbocsátok……megbocsátok és közben azt érzed, hogy olyan feszült vagy, hogy majd felrobbansz. Ez nem megbocsátás, ez csak egy ámítás, önmagad ámítása és becsapása!
A harag egy őszinte érzelem és ennek feloldása is csak őszinte érzelmek mellett lehetséges és eredményes. Így leszel képes békében lenni önmagaddal, lelked megnyugszik és feloldódik az a sok feszültség, melyet ebben az esetben éppen a harag táplált benned. Ha nem vagy képes a megbocsátásra vagy csak „felületesen” teszed azt, mely nem tud megnyilvánulni a külvilágban, a belső világod, a tested lesz az áldozat, hiszen az érzelmi „méreg” megjeleníti a betegséget, akár pszichológiai pl. depresszió, vagy testi formában. A harag elengedésének egy másik módja, amikor igen is „kidühöngöd” magad. Semmi szégyellnivaló nincs benne. Menj le az edzőterembe és jól püföld végig a bokszzsákot, vagy otthon a párnádnak add ki minden negatív megnyilvánulásod, maximum volt egy párnád, mert az a kukában landolt. Ez a fajta elengedés általában az önmagunk iránti harag elengedésére jó, viszont itt se felejtsd el, a megbocsátást saját magad felé!

Küldj szeretetet annak, akire haragszol, magadnak is, és képzeld el ahogy a szeretet, feloldja a kettőtök közötti feszültséget Ha vizuálisan jobban tudsz gondolkodni, képzelj magatok köré egy-egy rózsaszín gömböt, mely a szeretetet szimbolizálja , közelítsetek egymás felé, majd olvadjatok egymásba. Ez az összeolvadás energiája oldja fel a kettőtök közötti feszültséget és megszületik belőle a megbocsátás. 
Persze azt itt ebben az esetben se felejtsd el, hogy ha pozitív megbocsátó érzelem nem társul mellé, akkor ez sem adja az őszinte megbocsátást.
A harag egyfajta jelzés számodra. Ha valakivel kapcsolatban diszharmonikus a kapcsolatod, éppen ideje ennek figyelmet szentelni és rendezni azt. Akkor vagy képes az áramlásban maradni, ha harmónia van benned és körülötted. Teremtsd meg magadnak! 

Gyakorlat:
Tedd fel a kérdéseket és írásban válaszold meg!
Mi az amiért haragszom, vagy ki az akire haragszom?
Miért haragszom?
Mi az oka, hogy olyan helyzetekkel és emberekkel kerülök kapcsolatba, mely a haragot ébreszti és táplálja bennem?
Mivel vonzom ezt magamhoz?
Miért büntetem magam, vagy másokat?
Tulajdonképpen mit akarok?
Mi az ami boldoggá tesz?
Mit tehetek azért, hogy boldog legyek?
Gondold végig, hogyan teremtheted meg a belső békédet, mi szükséges hozzá?
Mi az ami által derűlátó és vidám hozzáállást alakíthatsz ki magadnak?

Ne felejtsd! Amit adunk, az megsokszorozva tér vissza hozzánk!

A mai blogban azt ígértem a harag mellett beszélünk a félelmeinkről is, de mivel már ez a gondolatmenet is elég hosszúra sikeredett (mert mindig újabb és újabb gondolatok törnek fel belőlem), ezért a félelmekkel a következő heti írásomban találkozhatsz. Gyere tarts velem a továbbiakban is!

“Szívvel, Lélekkel, Szeretettel
a TE testi, lelki egészségedért!”   

Szeretettel várlak a Vital Soul Esszencia zárt Facebook csoportomba!
Itt csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/groups/296388464175792/