Szombat esti  LÉLEKHANGOLÓ  ♥ ♥ ♥

A tükör a leghűségesebb társam 2. rész

Folytatom tovább a blogot azzal, hogy az előzőekben elkezdett „tükör” témáját most kiegészítjük gyakorlatokkal, melyeket Te is egyszerűen el tudsz végezni bárhol.
A tanítások, mindig olyan egyszerű lépéseket tartalmaznak, melyet bárhol és bármikor meg tudod valósítani. Egyre kell felkészülnöd! Meg legyen a döntésed és hozzá az akaratod és kitartásod, melyek birtokában igazi átütő eredményeket és sikereket fogsz tudni elérni. Ne akarj azonnal hatalmas magasságokat meghódítani, maradj az apróbb, de biztosabb lépéseknél. Ez adja számodra a stabil alapokat, melyet tovább építhetsz. Ha nincs meg az alap, akármilyen magasra kívánod építeni a váradat, össze fog omlani.
Tudom, milyen sokat segítenek az inspirációk és támogatások, amikor nagyon nem akarnak haladni a dolgok és nagyon elveszettnek érzed magad. Én nyújtom a segítő kezeimet, bízz bennem és haladunk együtt az úton. 

Tükröm, tükröm mond meg nékem, mi rejlik a lelkem mélyében? Az igazi önvalód, csodálatos nagyszerűséged, kivételességed, mely oly sok sérelmet elszenvedve vágyik a szeretetre és különlegességének kibontakoztatására. De ehhez előbb le kell fejteni azt a páncélt, ami mind ezt eltakarja. És a „hámozás” egy belső munka, ami rétegről, rétegre szedi le rólad mindazt, amit eddig magadra húztál.

A gyakorlathoz egy tükörre van szükséged. Mindegy, hogy ez mekkora és hol van (lakásban vagy éppen a kistáskádban), csak veled legyen és bele tudj nézni.
Igen, bele tudj nézni!!! Önmagadat tükrözi vissza! Most tedd a szívedre a kezed! Minden jó érzéssel szembe tudsz nézni önmagaddal? Mert ha igen a válaszod, könnyebb dolgunk lesz. De ha nem, akkor még erősebben el kell kötelezni magad és szövetséget kötni magaddal, hogy el tudd kezdeni a gyakorlatot. Most lehet nevetségesnek hangzik, hogy valaki nem tud belenézni a tükörbe!? Nem mindenkinek olyan egyszerű, mint ahogy azt kimondom. Vannak olyanok, akik belső harcok megküzdésével jutnak el. Ez attól függ, milyen mélyek a „sebek”, melyeket akár magunk vagy a környezetünk hozott létre bennünk.

Szóval, ha eljutottál a tükörig, gratulálok!  Ez nem ironikus mondat! Minden szeretetemmel és tiszteletemmel mondom.

  • Minden feladatot a következő képpen kezdjük:
    Odaállsz vagy ülsz a tükör elé és veszel pár mély levegőt
    Amikor be szívod a levegőt (gondolatodat vidd a fejtetődre a koronacsakrához, a levegőt természetesen az orrodon keresztül szívod be és engeded majd ki) vedd magadhoz a szeretetet, békét, örömöt, boldogságot, egészséget, bőséget, jókedvet….minden jót vegyél magadhoz, tartsd bent egy rövid ideig,
    majd amikor kifújod a levegőt ( és itt szintén a fejtetődre irányítsd figyelmed, mintha ott fújnád ki a levegőt) engedj el minden rossz érzést, bánatot, haragot, félelmet.
    A levegővételt ismételd meg még 2x, így egyre nyugodtabb és mélyebb lesz légzésed. A jelen pillanatban foglalkoztató gondolatok távolabb kerülnek és egy nyugalmi állapotot hozol létre magadban. Csak az adott feladatra koncentrálj. Ha bekapcsolódnak más gondolatok, engedd tovább azokat.

Az első feladat: Össze kell barátkoznotok.

Semmi más dolgod nincs, mint hogy belenézel a tükörkép szemébe és figyelsz. Figyeled milyen érzéseket és gondolatokat hoz fel benned. Ezt jegyzeteld le egy füzetbe.
Majd mond a következő megerősítést: SZERETEM MAGAM!

Nem baj, ha elsőre nem sikerül. Barátkozzatok. Minden nap dolgozz vele! Lehet, hogy olyan érzelmek törnek fel belőled, melyek könnyeket hoznak elő. Ez sem baj. Vigyél zsebkendőt magad mellé és bátran sírj! A rég eltemetett érzelmek előtőrnek és természetes reakciót váltanak ki belőled. De ennek örülj, mert jó!
Ez az első lépés, a kapcsolódás! Ha már könnyen dolgozol és örömmel mondod ki, hogy szeretem magam, akkor tovább léphetünk. A következőkben jön a folytatás.

“Szívvel, Lélekkel, Szeretettel
a TE testi, lelki egészségedért!”   

Szeretettel várlak a Vital Soul Esszencia zárt Facebook csoportomba!
Itt csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/groups/296388464175792/