nátha, influenza, légzőrendszer, lélek

Nézzük, a légzőrendszeri betegségek hátterében, milyen lelki problémák állhatnak.

A légzés nem csak kontaktusteremtés a külvilággal, hanem  a szabadság fokának is kifejezője. Fontos mit lélegzünk be és ugyanennyire fontos, mit lélegzünk ki, milyen lelki mérgektől szabadulunk meg.

Orrsövény ferdülés: jelzi, hogy kevés a bejutó információ és a jellege is csak egyoldalú

Orrvérzés: olyan információ birtokába jut, melyről nem tud beszélni és feldolgozni sem tudja, másrészt a mellőzöttség és megbeszélés hiányában szeretné felhívni a figyelmét

Nátha, influenza: „tele van a hócipőm” Vegyük, komolyan, mert ez a Lélek segély kiáltása!!!

Bedugult orr: nem akar és nem is képes újabb feladatokkal megbirkózni

Tüsszögés: távolságtartás, ne közelíts, tartsd tőlem távol magad!

Köhögés: mit nem tudsz kiköhögni?

ha váladékos: a feldolgozatlan problémáktól, meg nem oldott helyzetektől szeretne a beteg megszabadulni, melyek „idegen anyagként” gyűlnek fel.

ha száraz: figyelemfelkeltés

Rekedt beszéd: nem képes beszélni a nehézségeiről, nem is nagyon tud, hiszen nagyon fáj a torka. Így lehetősége van átgondolni a dolgokat, teendőket. Le kell rendezni magában, hogyan oldja meg a problémákat a jövőben.

Mandulák: mivel egy szűrő szervről van szó, duzzanata jelzi, hogy a meg nem oldott feladatok gondok tornyosulását. Nem a szíve szerint dönt és cselekszik!

Tüdő: lemond a megújulás lehetőségeiről, nincs önbizalma, visszafogja magát, nem érez elég erőt magában a feladatok megoldására. Mellhártya gyulladással a szabadsághiány elvesztésére gondoljunk. A mellhártya az életerő (Csí) beáramlását és a lelki mérgek kijutását teszi lehetővé, így a gyulladással ezek az utak elzáródnak.

Asztma: szűk mellűségről árulkodik. A beteg „beszorítva” érzi magát valaki, vagy valami által. Vágyik a szabadságra és a saját elképzelése szerinti életre.

Amennyiben úgy gondolod mások segítségére lehet, kérlek osszad meg!