Egy fárasztó nap után jól esik egy kis kényeztetés lábaidnak. Hoztam egy egyszerű receptet, amit ha elkészítesz egyrészt jó kis móka saját készítésű kozmetikumot keverni, másrészt pedig jót teszel lábaiddal. Mert tudod:

„Lábaidon hordod egész tested. Óvjad, ápold és vigyázzál rá, hiszen minden egyes lépéssel téged szolgál. ” (B.M)

 

Összetevők:

3/4  csésze víz

4 zöld tea tasak

1/2 kupak kókuszolaj

1/2 kupak shea vaj

3 evőkanál méhviasz

20 csepp borsmenta illóolaj

 

Elkészítés:

Készítsünk egy jó erős zöldteát a megadott mennyiség szerint. A vizet melegítsük fel majdnem a forrásig, majd tegyük bele a teát. Kb. 20 percig a főzetet hagyjad állni.

Egy edénybe tegyél kb. 2 cm magasan vizet, melyet melegítsél fel, majd tedd bele a befőttesüveget, melyben a méhviasz, kókuszolaj, shea vaj már előzőleg belekerült. Így olvaszd fel a vízfürdőben az összetevőket. Ha felolvadt, tedd ki kb. 5 percre hűlni.

A fél csésze teát öntsd a méhviaszos keverékhez, adjad hozzá az illóolajat, majd turmixxal egységes állagúvá mixeld össze. Hagyd teljesen kihűlni.

 

Az összetevőkről:

Zöld tea: antioxidáns hatású, a fáradt lábak izmait ellazítja, csökkenti a fáradtság érzetet

Kókuszolaj: rendkívül széles felhasználási palettájában a lábápolásban csökkenti a sarok berepedezettségét, gombaölő és szagtalanító hatású

She vaj: magas E vitamin tartalmával a bőr védelmére szolgál, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, rendkívül jó hidratáló, magas zsírsavtartama miatt a bőr nedvességmegkötésében és rugalmasság megtartásában van szerepe.

Méhviasz: A legnemesebb és legismertebb állati viasz. természetes konzisztencia növelő a készítményben.

Borsmenta olaj: ellazítja a feszült izmokat, enyhíti az izomfájdalmat, élénkíti a központi idegrendszert, frissítő, erős baktérium – és gombaölő hatású

Az összetevők tekintetében a felsorolás nem teljes, hiszen csak az adott készítményre vonatkozó hatások kerültek említésre.

 

Használd egészséggel,  a TE testi, lelki egészségedért!

Bécs Marianna