szombat esti lélekhangoló

Szombat esti  LÉLEKHANGOLÓ  ♥ ♥ ♥

Milyennek látod magad?

Ebben a blogban azokat a tapasztalataimat osztom meg veled, melyek a Lélekhangoló konzultációk, oldások során folyamatosan visszatérő problémaként merülnek fel.
A tapasztalatok megosztásával célom, hogy segítselek, hogy felismerd azokat a tényezőket, melyek a Te életedben is jelen lehetnek, hogy tarts felülvizsgálatot, hozd fel tudatos szintre az akadályozó, bevésődött mintákat. Abban támogatlak, hogy juss el a felismerés szintjére.
Aztán, majd egy következő lépésben a megoldások irányába.

A Lélekhangoló terápiám egyik „házi feladata” amikor megkérem a kliensemet írja le, hogy milyennek látja magát, most ebben a pillanatban?

A paletta igen széles és órákat lehetne erről a témáról beszélni, de ami a leglényegesebb és nagyon sok embert érintő.

 Amikor magunkról kell beszélni, az esetek nagy többségében mindig lekicsinyítjük magunkat. Nincs önszeretet, sérült az énkép, nagyon alacsony az önbizalmunk.

 A megfogalmazásainkban kimondottan szeretünk panaszkodni, sajnáltatni magunkat.

 A fókuszt a „nem” szóra helyezzük és mindent meg akarunk magyarázni, folyamatos önigazolásokkal alátámasztani.

 Leírjuk mit szeretnénk, de amikor felteszem a kérdést és miért nem tetted, miért nem cselekedtél csípőből ontjuk ismételten a kifogásainkat és még csak meg sem állunk elgondolkozni azon, amit kiejtünk a szánkon.

 A külső körülményeinket tesszük felelőssé az életünk alakulásáért és mindig a másiktól várjuk a megoldást.

 Állandó „biztonságban” akarunk élni és pont ezáltal nem jutunk előre.

Tényleg ennyire lehangolóan, bántóan, bűntudattal körülölelten vagyunk képesek magunkról megnyilvánulni?
Sajnos a válaszom igen! és ezt mondom úgy, hogy annyira automatizmusként jelenítjük meg, hogy észre sem veszik a klienseim, teljes „robotban” élik az életüket. Ezzel pedig elvesszük önmagunktól az élet szépségét, örömét, a boldogságot.

Akkor most nézzük azt a bizonyos másik oldalt.

Az lehet, hogy most nem éppen a legjobb életszakaszodban éled a mindennapjaidat, de ez csak egy „pillanatnyi” állapot. Az élet állandó változásban van körülöttünk és bennünk, ez így természetes, nincs vele baj.

 Figyelj az önszeretetedre!!! Olvass vissza egy előző blogomra, ahol egy tükörtechnika segítségével erősítettük ezt benned. Ha nem megy gyakorold, mert minden kiindulási alap TE vagy. Az önszeretet nélkül nem tudsz alkotni, létrehozni, teremteni úgy, hogy az könnyen, természetednél fogva menjen végbe. Az önbántást, az ítélkezést el kell felejtened, de az önvizsgálat fejlődésed része.

 Állj bele a kihívásaidba, a félelmeidbe. Engedd, hogy ott álljon előtted és ne futamodj meg. Bármit teszel, mindig benned lesz a félelem érzése. Fogadd el, de ne adj neki energiát, mert annál nagyobbra növeled.

 Bármit gondolsz, teszel, cselekszel a megoldások irányából közelítsd és iktasd ki a nem szót, ( gondolok a nem vagyok jó, nem tudom megcsinálni, nem tudom mit tegyek, nem értem, nem tanultam, nem láttam, nem mutatta senki, nem vagyok alkalmas rá stb. ….) kivéve akkor használd, ha valamiben nemet szükséges ahhoz mondanod, hogy tovább haladj.

 Megoldásokban gondolkozz és hagyd a kifogásokat. Mindig a félig a teli pohár elvét kövesd!

 A „biztonság” csak önmagadban létezik és csak akkor fog megnyilvánulni, ha belőled indul ki. Amikor bízol magadban, hiszel magadban, erős az önbecsülésed és ebben az állapotban képes vagy újabb alkotásra, teremtésre, mely a komfortzónádon kívül található. Ha a komfortzónádban benne maradsz nem tudsz fejlődést elérni és nem fogsz tudni előre lépni.

 Amikor bármit szeretnél ne halogasd, indulj el. A hited, a szereteted segít megtenni a lépést, azt a lépést amikor még nem látod, hova teszed a talpad, de tudod, hogy ha lépsz földet érsz. Soha ne a hogyan-ban ragadj le, az nem fontos, minden megérkezik hozzád. Nem a hogyan miatt fogsz bármit elérni és megkapni, ez csak mellékszereplő a történetedben.

“Szívvel, Lélekkel, Szeretettel
a TE testi, lelki egészségedért!”   

Szeretettel várlak a Vital Soul Esszencia zárt Facebook csoportomba!
Itt csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/groups/296388464175792/