kristályvíz, kristályelixír, gyógyító kristályok, ásványok

A kristályok egy csodálatos világ képviselői. Az utóbbi időben a holisztikus gyógyászatban egyre nagyobb teret kapnak, a drágakőgyógyászat az egyik legintenzívebben fejlődő ágazata. A kutatások és feltárások kétszer annyi kristályt fedeztek fel, melyeket víz energetizálásra használhatunk.

Az elixír nem más, mint vízben egy meghatározott ideig, a kristályokból, ásványokból készült kivonat. Azt viszont tudnod kell! A víz, megváltoztatja a kristályok információit, van melyet kiemel és van melyet a háttérbe szorít, így a kristályvizek hatása nem azonos az előállításukra felhasznált és külsőleg alkalmazott kristály hatásával.

Amikor egy ásványt vízbe teszünk (nem mindegyiket lehet) a kristályba zárt információ belekerül a vízbe. Hasonlóan a Bach virágterápiához itt is az információs gyógyítást használjuk.

Szervezetünk 70%-a víz. Minden egyes kristály egy meghatározott rezgéstartományban dolgozik és hat a fizikai testünkre, pontosan a víz közvetíti az információt, tehát nem az anyagban dolgozunk.

Kristályokkal történő vízenergetizálás a csapvizet nem fogja megszűrni és tisztítani úgy, mint egy erre használatos készülék. A nemes kövek csak információval látják el a vizet.

Ivóvíz javítására a legalkalmasabb a hegyikristály, mivel az tekinthető a leginkább semlegesnek.

A kristály jellemzője: világosság, frissesség, élénkség, energia. Segít vizünket lággyá, selymessé tenni, olyanná varázsolni amilyennek eredendően kellene lenni, az élet tiszta, áttetsző forrása.

Alapkeverékként adhatunk hozzá, rózsakvarcot (érzéki, élénk, érzékeny)  és ametisztet (éber, tudatosság, békés), bár ezekkel a kristályokkal a semlegességet elveszítjük.

Németországi tanulmányok bebizonyították, hogy a kristályvizek lágy, ízletes vizek, fedetlen edényben a kvarckristályokkal energetizált víz hetekig csíramentes marad.

Mely vizek használhatóak kristályvíz készítésére?

 • Minél kevesebb az oldott ásványi anyag tartalom, annál könnyebben veszi át a kristályok információit.
 • gránit, gnejsz, homokkő és vulkáni kőzetből feltörő, ásványi anyagban szegény
 • palackozott, ásványi anyagban szegény ivóvíz. (200 mg/l-nél alacsonyabb ásványi anyag tartalom, maximum 500 mg/l )
 • aktívszén-szűrős víztisztítóval tisztított vezetékes víz
 • fordított ozmózissal tisztított vezetékes víz (ez az eljárás enyhén savas kémhatású és a szervezetből elvonhat ásványi anyagokat, így savkötő szűrőt kell használni.)

NE HASZNÁLJ!

 • 1000 mg/l feletti ásványi anyagot tartalmazó víz nem alkalmas, mert a víz informálhatósága megszűnik.
 • műanyag palackos víz
 • szűretlen vezetékes víz (a vízvezetékben uralkodó magas nyomás csökkenti az információ felvevő képességet, de ha vesz is fel információt, azt nagyon rövid ideig képes tárolni)

Bizonyos kristályok minden további nélkül alkalmazhatóak, azonban vízzel érintkezve méreganyagok válhatnak ki belőlük, így mérgezőek lehetnek. Csak azokat a kristályokat tehetjük közvetlen a vízbe, melyeket a szakirodalom gyógyhatásúnak nevez.

Hogyan állítsd elő? Mit kell tenned?

Ha jó minőségű kristályvizet szeretnél készíteni, akkor hagyj rá időt. Ne siess, add meg a módját.

Elkészítés:

 • Tedd egy üveg edénybe a köveket, ásványokat, kristályaidat. Az edény minden felirattól, színtől mentes legyen.
 • Öntsd rá a vizet
 • 6-8 órát hagyjad a kristályokat a vízben
 • szűrd le, célszerű teaszűrőt használni, mert pl. hegyikrsitály darabkák vagy szilánkok nem vehetők észre a vízben.

Felhasználható:

külsőleg – borogatásra, lemosásra, fürdővízbe, tértisztításra, testpermetként,

belsőleg – testi, lelki panaszok enyhítésére (természetgyógyász vagy terapeuta utasítására, melyek használata során ugyan olyan szabályokat szükséges betartani, mit a gyógyszerek esetén)

Hogyan tárold a kristályvizet, milyen tartósítási formákat ismerhetsz és melyek az alap kristályelixír keverékek, ezeket mind megtanulhatod az Élet a kristályokkal, kristályprogramozás tanfolyamon.

Ha vonzódsz hozzájuk, ha tanultál már róluk, de szeretnéd bővíteni ismereteidet, ha még csak most ismerkedsz velük, vagy éppen csak megjelent a gondolataidban, akkor szeretettel várlak!  Még sok-sok hasznos értékes információt tudhatsz meg Földanya csodálatos teremtményeiről.