víz, éltető elem, hidratálás

A hozzám forduló páciensek 90%-nál a legalapvetőbb probléma, hogy nagyon keveset isznak.

Ha kevés folyadékot viszel a szervezetedbe: nincs kellő méregtelenítési folyamatod, a veséid nem dolgoznak megfelelően, a keringésed kevésbé hatékony. Víz hiányában a szervezeted anyagcseréje lusta. Az égési folyamatokat gyorsítja a víz jelenléte, így ha keveset viszel be szervezetedbe, a pihenési fázisban nem tud kellő hatékonysággal dolgozni. A koncentrációs képességet csökkenti, így jóval több időre van szükséged ahhoz, hogy a feladataidat megoldjad. A gyakori fejfájások oka is részben a kevés folyadékbevitelnek köszönhető és ezért leszel fáradékony, kimerült, ingerlékeny és súlyosabb esetben a depresszió is ennek köszönhető.

Szervezeted 70%-ban vízből épül fel. A víz az információ hordozója és közvetítője. A legismertebb kutatások Masaru Emoto nevéhez kapcsolódnak. A japán orvos és kutató több tízezer kisérlettel bizonyította be, hogy a víz érzelmeket és a tudatot is tárolja. Minden információt felvesz és a legkisebb rezgésre is megváltozik a struktúrája. A lefagyasztott víz szerkezete fényképezés hatására láthatóvá válik. A víz szerkezetét számtalan dolog befolyásolja, csak néhányat említek a teljesség igénye nélkül: az elektroszmog, a számítógép, a mobiltelefon, a mikrohullám teljesen megszünteti a kristályos szerkezetét. A szavak vagy akár papírra leírt gondolatok, melyekre ráhelyezzünk egy pohár vizet meglepő eredményt mutatnak. Ugyan az a víz negatív gondolatok, szavak, érzelmek hatására összezavarodott szerkezetet produkál, míg a pozitív gondolatok, a szeretet szavai, a kellemes, jó zene hatására gyönyörű kristályszerkezetben ragyog. A legcsodálatosabb kristályszerkezet a SZERETET és HÁLA szavak hatására alakult ki.  Életünk minősége közvetlenül kapcsolatban áll a szervezetünkkel és a körülöttünk lévő víz minőségével. Figyelj gondolataidra, szavaidra, mert annak az információja rezeg a testedben, jut el a legkisebb sejtedig! A kristályokról készült fényképek megmutatják lelkünk tükrét. A legkisebb egységben is benne van az egészre vonatkozó összes információ.

Masaru szerint a víz üzenete számunkra: Nézzünk mélyen magunkba!

Az energizált víz szerkezete, molekulái tökéletesen visszaalakulnak az eredeti szerkezetükre, lehetővé téve, hogy az élő szervezetben a sejtszintű gyógyulás megtörténjen, az egészség megmaradjon. Bármilyen természetes vízben, forrásban, gleccserről származó vízben teljes kristály szerkezet mutatható ki. A csapvízben a fertőtlenítésre használt klór, teljes mértékben tönkreteszi a természetes víz szerkezetét. (forrás részben: Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége)

Ide kattintva megnézheted Masaru Emoto: A víz üzenete videóját.

 

Amennyiben kevés folyadékot iszol, itt van néhány praktikus tipp, hogyan segíthetsz rajta:

  • a meghatározott mennyiséget osszad el egy nap alatt
  • jól látható helyre tegyed ki a folyadékot, ha ránézel jusson eszedbe, hogy innod kell (ne tárold műanyag flakonban)
  •  ha, nehezen megy, állítsd be a telefonodba, hogy jelezze, innod szükséges (Amikor azt érzed, hogy szomjas vagy, az már a szervezeted      hiány jelzése, még azelőtt kellene innod, mielőtt jön ez az érzés)
  • bevált trükként: mártsad bele megnedvesített ujjad a sóba és a rá ragadt szemcsékből nyaljál le néhányat, így biztosan rövid időn belül megszomjazol
  • amennyiben van olyan tudásod, mellyel a vizet tudod tudatilag vagy szimbólumokkal programozni, használjad!!!

A szervezet egészséges működéséhez e témában ajánlom a következőket:

Reggel, éhgyomorra igyál egy pohár langyos vizet vagy citromos vizet (rendes citromból készítsed) Beindítja az emésztési folyamatokat. A citrom lúgosító, napközben is fogyaszthatsz belőle, csak arra figyelj, hogy közvetlen étkezés után ne igyad, mivel a gyomor savas közegben fejti ki hatását és a citrom lúgosító hatása révén éppen semlegesíteni fogja a közeget. A szervezeted biólógiai órája szerint a vastagbél 5-7 óra közötti időszakban, a gyomor 7-9 óra közötti időszakban a legaktívabb, ezért vedd figyelembe a fentebb leírtakat.

Amennyiben gyógyteákat fogyasztasz, figyelj azok egymásra gyakorolt hatásaira. A gyógynövény ismeretre valamelyest rálátásodnak szükséges lenni, mert ennek hiányában több gondot okozhatsz. A csipkebogyó és bodza teát korlátlan mennyiségben fogyaszthatod. A többi gyógynövényből készült teát csak korlátozott ideig 4-6 hétig, utánuk szünetet kell tartanod, addig igyál más teakeveréket. Azonban vannak olyan gyógynövények mint pl. a medveszőlőlevél, melyet maximum 3 napig fogyaszthasz, tehát nézz alaposan utána mit, mennyi ideig használjál, hogy egészségedre szolgáljon.

(Fotó: Pinterest)

Bécs Marianna