karácsonyi mézes, fahéj, szegfűszeg,

Karácsonyra készülve fahéj, szegfűszeg, narancs illata gomolyog a konyhánkban. Itt van egy nagyszerű mézes sütemény recept, amit ki kell, hogy próbáljatok. (Én évek óta ezt sütöm, nagyon jól bevált, egyszerű recept)  Ahogy gyúrod a tésztát, érzed a fűszerek finom illatát és beleteszed szereteted minden rezdülését, különleges karácsonyi hangulat terem számodra. Vond be a gyerekeket is ebbe a készülődésbe, formáljátok „Mézikét”  és örüljetek, hogy meghitt pillanatokat szerezhettek egymásnak.

Hozzávalók:

1 kg liszt + 2 teáskanál szódabikarbóna, ezeket keverjük össze

30 dkg mézet + 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék, melyet a mézben feloldva meglangyosítunk (ne hevítsed túl, mert a mézben lévő hasznos összetevők hő hatására elbomlanak) 

amikor langyos a keverék, adj hozzá 30 dkg margarint és keverve olvaszd fel a vajat 

3 db tojást keverj habosra 30 dkg cukorral és add hozzá a mézes keverékhez, majd az egészet keverd hozzá a liszthez. 

Állítsd össze a tésztát, takard le, egy éjszakára tedd a hűtőszekrénybe pihenni.

Sütés előtt egy órával vedd ki, melegítsd elő a sütőt 180 C- ra és 10 perc alatt süssed ki a formákat.

Amikor langyosra hűlt a tészta egy egész tojással áthúzzuk a tetejét, így szép fényes lesz.

Amikor a tészta kihűlt, megszáradt a fény rajta vagy másnap, jöhet a díszítés.

1 tojásfehérjét+ 15 dkg porcukrot + 1 kávéskanál citromlét jól keverjük ki (ne használd a robotgépet, kézzel keverjed ki), majd töltsd nyomózsákba, vagy egy kis nylon zacskóba, melynek a végét picit kivágod. Ezzel rajzolj a mézeskalácsokra.

Örömteli készülődést kívánok mindenkinek!