lábápolás, illóolaj, masszázs, reflexológia

Itt van a jó idő, megkezdődött a nyitott cipők viselésének ideje. Ilyenkor még nagyobb figyelmet kell szentelnünk a lábaink ápolására. Sajnos sokszor tapasztalom, hogy egy csinosan felöltözött embernek – ez lehet akár nő, vagy férfi – ha ránézel a lábára, hát bizony hagy kivetnivalót maga után. Íme néhány egyszerű tipp, hogyan ápoljad  lábadat.

Először is leradírozzuk az elhalt hámsejtektől, majd beáztatjuk, aztán reszelővel átreszeljük. ( lehetőleg csak reszelőt használj, a pengés bőrvágót csak nagyon indokolt esetben, kellő óvatossággal) Végül átmasszírozzuk jó minőségű krémmel. A kényeztetést este végezzed, mert ha így bújsz a szandálban vagy papucsban csúszkálni fog a lábad, a krémezés után pedig húzz pamutzoknit a lábadra, így nem zsírozod össze az ágyneműt.

Lábradír:  Tegyél egy kisebb edénybe sót (Himalája só vagy tengeri só), adjál hozzá olívaolajat és 8 csepp zsályát. Ezzel dörzsöld jól át a lábaidat.

Áztatás:  Egy lavór meleg vízbe tegyél 5 csepp citrom olajat és 2 evőkanál szódabikarbónát, majd áztassad jól ki a lábakat. Ez méregtelenít és felpuhítja a bőrkeményedéseket.

 

lábápolás, illóolaj, masszírozás, reflexológia

Reszelés:  Minden héten reszeld át a lábakat. Ezt nyáron, tedd kötelezővé magadnak!

Masszírozás:  Használj shea vajat. Ez egy igen értékes növényi zsiradék, mely magas A, E, F vitamin tartalmú. Könnyen felszívódik a bőrben, hosszan tartó hidratáló hatást fejt ki. Összetételében nagyon hasonlít a bőrt védő emulzió összetételére. A vajat szobahőmérsékleten tárold, alacsony hőmérsékleten megkeményedik. Ahogy a kezedbe veszed, a testhőmérsékleted által máris tudsz vele dolgozni.

50gr shea vaj + 45 csepp rozmaring olaj (keringés fokozó)

50gr shea vaj + 40 csepp cirtom olaj (frissítő)

Ha fáradt a lábad egy kevés shea vajba tegyél 3 csepp borsmenta olajat és ezzel masszírozd át lábaidat, meglátod könnyebnek fogod érezni. Visszeres lábra 7-7 csepp borókaolajjal dolgozz.

Ha strandon vagy fürdőben jársz használj teafa olajat! 2-3 cseppel masszírozd át vele lábadat, mely nagyon erős fertőtlenítő, immunerősítő.

Mindig kiváló minőségű termékeket használj, hiszen hatóanyagai felszívódnak a szervezetedbe és ugye nem mindegy, mit viszel be!

Lábaidon hordod egész testedet. Óvjad, ápold és vigyázzál rá, hiszen minden egyes lépéssel Téged szolgál! (Bécs Marianna)

Amennyiben hasznosnak találod az írásom, kérlek osszad meg másokkal is!